Teen uniikkeja tilaustöitä asiakkaan toimeksiannosta ja toiveiden mukaan. Asiakkaalla voi olla hyvinkin tarkka oma suunnitelma ja toive työn suhteen, tai sitten ajatus voi olla hyvinkin suurpiirteinen. Ideakuvia voi minulle halutessaan antaa tai aiheeksi pelkästään vaikkapa vain metsä tai meri tai rakkaus. Materiaalitoive on myös oleellinen lähtökohta. Aloitan suunnittelutyön tämän mukaisesti. Suunnittelu onkin iso ja aikaa vievä osuus korun tai makramee työn valmistumisessa. Koko prosessiin menee ajallisesti aikaa muutamista viikoista muutamaan kuukauteen, riippuen materiaalivalinnoista ja työn monimuotoisuudesta.

Tilaustyöt ovat aina yhtä kutkuttavan jännittäviä…kohtaavatko minun suunnittelu- ja toteutustyö asiakkaan ajatuksia valmiista korusta. Tärkeää on, että asiakas on 100% tyytyväinen valmiiseen työhön, minkä vuoksi veloitan maksun vasta sitten, kun valmis työ on nähty ja hyväksytty.

Esittelen tässä yhden tekemäni tilaustyön. Kyseessä käsityönä tehty hopeinen kaulakoru, joka on valmistettu perinteisin kulta – ja hopeasepän työmenetelmin. Ketjuksi punoin hopealangasta näyttävän Piina kaulakorun. Riipuksessa matta- ja kiiltävän röpelöpinnan yhdistelmä antaa koruun kaunista vivahteikkuutta. Asiakkaan toiveena oli saada näyttävä hopeinen kaulakoru musiikkia rakastavalle hyvin sydämelliselle ihmiselle. Syntyi siis kaunis riipus, jossa on sydämen keskellä nuottiavain.