Tiensä päähän tullut kultasormus saa näin käsissämme uuden elämän.

Kultasormuksen upea violetti jalokivi, ametisti, on ikävällä tavalla lohjennut kulmastaan. Valitettavasti tällaisten vaurioiden korjaaminen jalokivissä ei ole mahdollista (ainakaan käsityönä tehtynä). Sormuksessa on valmiiksi hyvä ja tukeva runko, jonka vuoksi irrotimme  rikkoutuneen kiven ja etsimme siihen tilalle uuden sopivan.

 

 

 

 

 

 

Tässä korun runko on puhdistautumassa ultraäänipesurissa. Tämä on tärkeä työvaihe, jotta iholta ja muualta ympäristöstä koruun pinttynyt lika ja bakteerit saadaan poistettua.

 

 

 

 

Valitsimme uudeksi istutettavaksi jalokiveksi elegantin ja hieman harvinaisemman värisävyn, vaaleanvihreän. Tämä kivi on uusi ja upea kuusi karaatinen synteettinen spinelli. Synteettinen jalokivi eroaa aidosta vain siten, että se on ihmisen valmistama. Aito jalokivi sen sijaan on luonnon muovaama, jolloin jalokiven synty kestää vähintään miljoona vuotta. Synteettinen jalokivi on optisilta, kemiallisilta ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan samanlainen kuin aito jalokivi.

 

Uuden jalokiven valitsemisen ja sormuksen rungon puhdistamisen jälkeen pääsimme kiven istutustöihin. Viimeisessä kuvassa yksi viimeistelyvaiheista; rungon suoristaminen.

Valmista tuli, kaunis kuin morsian 🙂 Sormus on uniikki, samanlaista ei vastaan tule! Haluaisitko sinä tämän sormuksen itsellesi tai antaa lahjaksi läheisellesi? Sormus löytyy myytävänä ”Uniikit blogi tuotteet” -osiosta. Tämän upeuden hinta vain 185 eur.